Cookies zijn vereist voor de werking van deze website. Schakel cookies in om deze website op de juiste manier te kunnen gebruiken. Lees meer hier.

Een nieuw website design!

Geschreven op 2018-11-24 14:43:44 UTC


Het heeft even mogen duren maar ik ben er eindelijk aan toegekomen om een nieuwe versie van deze website neer te zetten.

De grootste veranderingen zitten in het design van de website. In een eerdere blogpost gaf ik al aan niet tevreden te zijn met het originele design. Het zag er redelijk saai uit:

Oude Versie

Maar met deze nieuwe versie ben ik voor een wat donkerdere look gegaan. Hoewel design niet mijn sterkste kant is ben ik tevreden met het resultaat, vooral omdat het is geworden wat ik oorspronkelijk in gedachten had.

De veranderingen

Zoals hierboven genoemd is voornamelijk het design veranderd. Naast een donker uiterlijk is er aan de linkerkant een paneel toegevoegd waar nu de persoonlijke informatie en contactgegevens staan. Voor dat laatste is nu geen aparte pagina meer.

Daarnaast maakt de website nu gebruik van Bootstrap 4. Daarmee worden Internet Explorer 9 en eerdere versies niet meer ondersteund.

Het gastenboek is uitgeschakeld. Hier kwam voornamelijk spam op binnen, al was dat gelukkig niet zichtbaar omdat ik berichten persoonlijk goed moet keuren. Op het contactformulier kwam geen spam binnen, maar voor de zekerheid heb ik hier wel verbeterde spam detectie ingebouwd. Blijkbaar kunnen bots tegenwoordig de Google Captcha omzeilen. 😃

Er is nu een nieuwe pagina waarop ik interessante links kan plaatsen. Daarnaast openen externe links nu in een nieuw venster. Ook krijgen dit soort links nu automatisch een icoontje, om aan te geven dat het om een externe link gaat.

Voor de overige wijzigingen, zie de technische pagina.

Wat volgt er?

Nu dat de nieuwe versie is uitgerold ben ik van plan om wat extra projectjes aan de portfolio pagina's toe te voegen. Ik heb namelijk nog een tweetal oude projecten van mijn opleiding die interessant zijn. Hetzelfde geldt voor een aantal projecten waar ik op mijn werk aan heb meegewerkt. Uiteraard kan ik werk projecten in niet al te veel detail beschrijven, maar ik kan wel vertellen over de ervaring die ik er mee heb opgedaan. Dus vergeet niet binnenkort een kijkje te nemen!

Wesley Donker

Software Engineer

Nederland